Eroare
  • Tema pentru afișare nu este disponibilă. Vă rugăm contactați un administrator al site-ului.

Cum functioneaza pompa de caldura

Frigiderul functioneaza ca o pompa de caldura in regim de racire, extrage caldura din interiorul frigiderului si o transfera aerului din incaperea in care este instalat.

Cand functioneaza pe incalzire, pompa de caldura se comporta exact invers, extrage caldura din sursa de caldura ( pamant, apa sau aer ) si o transfera in interiorul casei.



Instalatia de incalzire cu pompa de caldura este alcatuita din 3 circuite distincte:

Cele 3 circuite sunt separate total intre ele prin intermediul a 2 schimbatoare de caldura denumite vaporizator si condensator. Pompa de caldura preia caldura de la sursa de caldura, o amplifica si o transfera instalatiei de incalzire a casei.

Principalele componente ale pompei de caldura sunt:

Cele 4 componente sunt integrate intr-un circuit inchis in care circula agent frigorific

Regimuri de functionare a pompelor de caldura

Clasificarea pompelor de caldura







Aplicatii cu pompe de caldura

Pompele de caldura au aplicatii nelimitate atat in domeniul rezidential cat si in domeniul industrial putand sa deserveasca de la o locuinta unifamiliala, o scoala, o hala, o fabrica, un spital pana la un cartier sau o localitate.

Cu o pompa de caldura se pot asigura urmatoarele:

Racirea se poate realiza in doua moduri:

Indiferent de varianta de racire, trebuie montata o automatizare suplimentara care tinand cont de temperatura si umiditatea ambientului, previne formarea condensului pe tevile instalatiei.